Článek - turnaj v Kutné hoře

Na kuželně v Kutné Hoře se odehrál v týdnu od 3. do 13. ledna 2019 již

36. ročník Memoriálu Bohumila Duse.

Tento turnaj byl zařazen jako jeden ze série kvalifikačních turnajů

mistrovství ČR dvojic 2018 -2019

a konal se za podpory Města Kutné Hory.

Na kutnohorskou kuželnu zavítalo celkem 59 dvojic, aby bojovali o finálovou účast na letošním mistrovství ČR. A na kvalitě předvedené hry to bylo znát. Téměř polovina hráčů dosáhla výkonů vyšších než 450 poražených kuželek, osm hráčů překonalo bájnou pětistovkovou hranici, celkem 24 dvojic překonalo 900 kuželek a dvě dvojice dosáhly na metu vyšší než 1000 shozených kuželek.

V mužské kategorii byli nejlepší loňští vítězové Daniel Braun z KK PSJ Jihlava hrající Interligu a Filip Dejda ze Sokola Kolín hrající v Rakousku Superligu za BSV Voith St.Pölten skvělým výkonem 1018 poražených kuželek, o 35 kuželek méně se na druhém místě umístili opět Filip Dejda tentokráte se spoluhráčem Ladislavem Takáčem z KK Lokomotivy Tábor, kteří zároveň postoupili do finále MČR dvojic. Třetí místo za výkon 963 kuželek obsadili Petr Holanec z TJ Lokomotiva Česká Třebová a Michal Šic z TJ Tesla Pardubice. Domácí hráči Zdeněk Rajchman a Václav Jelínek obsadili páté místo výkonem 944 kuželek, další kutnohorští hráči se v tak silné konkurenci museli spokojit až se 7. místem, když Jiří Barbora a Vladimír Holý dosáhli výkonu 939 kuželek, na dalším místě se pak umístili Bohumír Kopecký a Jaroslav Čermák za výkon 932 kuželek a devátou příčku obsadila rovněž domácí dvojice Jiří Halfar s dorostencem Adamem Jandou za výkon 915 poražených kuželek.

V ženské kategorii zvítězily Michaela Moravcová a Zdeňka Dejdová z KK Jiří Poděbrady výkonem 907 poražených kuželek a vybojovaly si účast ve finále MČR dvojic. Na druhém místě se umístily domácí hráčky Kamila Dvořáková a Eva Renková výkonem rovných 900 poražených kuželek, třetí místo obsadily opět poděbradské hráčky Magdaléna Moravcová a Jitka Vacková, když porazily 893 kuželek.

Velmi pěkné výkony jsme zaznamenali v kategorii smíšených dvojic. Zvítězila manželská dvojice Jana a Daniel Braunovi z KK PSJ Jihlava výkonem 1013 poražených kuželek a zajistili si tak přímý postup do finále MČR smíšených dvojic. Druhé místo obsadili Petr Hrubý a Anna Sailerová z SK Žižkov za 947 kuželek, třetí místo výkonem 937 kuželek obsadila dvojice Lenka a Petr Kohlíčkovi z TJ Jiskra Nový Bor.

V hodnocení jednotlivců byl nejlepší kolínský Filip Dejda, když porazil 532 kuželek a vytvořil tak nový rekord kutnohorské kuželny, druhé místo obsadil Evžen Valtr z KK Slavoj Praha výkonem 517 poražených kuželek a třetí místo stejným celkovým výkonem vybojoval Jiří Ouhel z KK PSJ Jihlava. Nejlepší žena Jana Braunová z Jihlavy se umístila na celkovém čtvrtém místě výkonem 516 kuželek.

Velice nás potěšila účast neregistrovaných kuželkářů. V mužské kategorii byla nejlepší dvojice Martin Vekrbauer a Jiří Vrána z KBS Kolín, v ženách Eva Kučerová a Jana Dvořáková z týmu DiVy a v kategorii smíšených dvojic Jarmila Březinová a Milan Vokál z týmu D+K Kolín..

Podrobné výsledky najdete na  www.kuzelkykh.webnode.cz, fotky z veškerých kuželkářských akcí jsou na http://kuzelkykh.zonerama.com/. Pořadatelský oddíl připravil pro nejlepší dvojice věcné ceny.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

20.ledna 2019      10:00     Mistrovství jednotlivců Středočeského kraje žáci a žákyně

26.ledna 2019        8:00     Mistrovství jednotlivců Středočeského kraje ženy a seniorky

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

 

© 2018-2024 Středočeský krajský kuželkářský svaz. Všechna práva vyhrazena

Search